Ar putea fi similare, şi totuşi nu sunt! Pe piaţa maşinilor-unelte veţi găsi multe produse care par a fi similare mărcii originale, dar nu înseamnă că ele sunt egale din toate punctele de vedere.

Prin ce se diferenţiază o maşină-unealtă KNUTH?

Recepţia finală are loc la Wasbek, Germania.
1. Am lucrat în strânsă legătură cu peste 50 de furnizori din Asia, timp de mulţi ani. Pe parcursul acestor ani am dobândit o experienţă valoroasă şi ştim cine anume lucrează cu o deosebită grijă şi cine poate fi cu adevărat mândru de producerea unui produs fiabil.

knuth_verificare_masini
2. Îi verificăm atât pe noii furnizori cât şi noile concepte în târgurile de specialitate, care sunt urmate de verifi- care la faţa locului. Urmare a vizitei în fabrică, hotărâm dacă noul furnizor se ridică la standardele noastre de calitate pentru a fi inclus în portofoliul nostru. Doar după ce suntem complet convinşi că fabricantul: • are în firmă toate capacităţile de a produce maşina, • are implementată o linie de producţie fără probleme, • poate satisface şi poate îndeplini cerinţele noastre pri- vind precizia şi securitatea în exploatare, vom dezvolta o relaţie de afaceri. Există un considerent bine justificat pentru a avea o astfel de evaluare atentă. Ca în cazul multor produse din Asia, există multe maşini-unelte ieftine, copii de slabă calitate a originalului. Producătorii de Echipamente Originale (OEM) sunt, de obicei, cea mai bună alegere pentru asigurarea calităţii produselor. Aceştia valorifică şi urmăresc producerea echipamentelor de calitate, în timp ce toţi „plagiatorii” au doar două obi- ective: copierea ieftină şi profituri rapide. Mulţi din aceşti plagiatori copiază maşinile-unelte fără a avea know-how tehnic, cumpără piese respinse de către OEM şi adaugă acestora componente pentru a crea o maşină-unealtă foarte asemănătoare maşinii-unelte originale, executate de către OEM. Aceste tipuri de echipamente sunt livrate fără ser- vice sau piese de schimb!

3. Înainte de contractarea primei comenzi unui nou furnizor, noi impunem: • condiţiile exacte şi calitatea materialelor şi ale com- ponentelor funizate de terţi • standardele de precizie şi de securitate în exploatare • rapoartele pentru recepţia finală şi certificatele de transfer. 4După primele etape de fabricaţie, unul din cei şapte inspectori de la Biroul de Service şi Achiziţii din Shenzhen se vor deplasa la fabrica producătorului pentru a verifica piesele turnate în ceea ce priveşte neconcordanţele şi existenţa suflurilor. Controlorul va mai vizita fabrica încă de două ori înainte de sem- narea certificatului de recepţie şi înainte de expedierea maşinii în Germania. 5 Inginerii noştri din Germania se întâlnesc în mod regulat cu colegii lor din Asia pentru a dis- cuta şi implementa noi cerinţe şi îmbunătăţiri.
De la faza de turnare până la verificările de recepţie finală:

  • Controlorii noştri urmăresc fabricaţia maşinii de la început până la sfârşit.
  • Doar piesele turnate cu zero defecte, fără sufluri sau retasuri, vor fi acceptate pentru fabricarea maşinilor-unelte KNUTH.
  • Directorul Executiv şi proprietarul KNUTH discutând cu directorul de achiziţii Qiao Qing cerinţele din fabrică
  • Maşinile KNUTH sunt pregătite pentru verificările de recepţie finală în întreprinderea producătorului

…vezi tot articolul