Iată câteva dintre noutățile HELLER, producătorul premium preferat al industriei auto germane.

Odată cu cererea tot mai mare de reducere a consumului de combustibil al motoarelor, fiecare element al acestora este în prezent atent proiectat și studiat, an după an acestea devenind din ce în ce mai eficiente. Tehnologia CBC reprezintă un proces de prelucrare interioară a cilindrilor motoarelor eficient, procesul de acoperire oferind o reducere a forţelor de frecare dintre cilindru și inelele pistonului motorului de până la 50%.

Eliminarea garniturilor turnate permite o construcţie mai compactă și o scădere semnificativ a dimensiunii găurii cilindrului. Acest lucru duce implicit la o reducere a dimensiunii motorului și a reducerii greutăţii sale, concomitent cu o ardere mai eficientă a amestecului comburant și un consum redus de combustibil.

Utilizarea tehnologiei HELLER CBC (CylinderBoareCoting) pentru acoperirea interioară a cilindrilor motoarelor de automobile a cunoscut o dezvoltate puternică pe plan internaţional în anul 2016. În toate colţurile lumii, producătorii importanţi de vehicule şi-au echipat deja instalaţiile de producţie cu această tehnologie și produc volume mari sau intenţionează să facă acest lucru în următorii ani. Până în 2018, un total de 65 de sisteme destinate prelucrării cilindrilor a peste 8 milioane de mo-toare din întreaga lume vor fi în funcţiune.

Noua serie HF –  productivitate cu 5 axe

Centrele de prelucrare cu cinci axe din seria HF oferă o reducere semnificativă a timpilor morţi din procesul de produc-ţie. Cu aceste mașini, HELLER garantează o productivitate ridicată atunci când se prelucrează piese de dimensiuni medii sau mari. La târgul EMO 2017 din Hanovra a fost expus modelul HF 3500 cu mese paletabile, prezentat pentru prima dată în 2016, și care lucrează cu piese cu dimensiuni de gabarit de 710x750x710mm și o încărcătură maximă de 550kg. Tot la Hanovra a fost prezentat şi noul model HF 5500, echipat cu schimbător de platane, dimensiunile de lucru fiind pentru un gabarit maximal de 900x950x900mm și o sarcină maximă de 750kg. Din punct de vedere cinematic, calităţile acestor sisteme, deja verificate în practică, au fost completate cu câteva caracteristici inovatoare, folosindu-se trei axe liniare în X, Y și Z și două axe rotative, axa A și axa B, pe o masă rotativă și pivotantă. În funcţie de aplicaţie, este disponibilă versiunea constructivă cu patru axe. Un sistem de control Siemens și un panou de comandă cu pivotare dublă, cu ecran tactil de 24 de inch și o interfaţă HELLER recent dezvoltate asigură un mod de lucru simplu și eficient.

HELLER4Industry – creșterea productivităţii la nivelul pieselor de prelucrat

Și deoarece a patra revoluţie industrială, bazată pe digitalizarea proceselor de producţie și utilizarea facilităţilor de a comunica în timp real și la distanţe mari datorită internetului este în plină lansare, HELLER are în vedere creșterea productivităţii mașinilor sale integrate în procesele de producţie ale fabricilor din întreaga lume.

Practic, este vorba de funcţiile suplimentare ale mașinii implementate în funcţie de lanţul de producţie, asigurarea unor servicii la cerere și un service rapid și simplu. HELLER acţionează pe trei direcţii: operare simplă, personalizarea procesului de prelucrare de la o linie de producţie la alta și capacitatea de evaluare complexă a datelor primite în timpul lucrului.

Operare simplă:

HELLER4Operation este o interfaţă ușor de utilizat, orientată spre operator. Utilizarea comenzilor tactile la nivelul staţiei de încărcare permite operarea rapidă și robustă.

Întreţinere eficientă:

HELLER4Services are la bază prelucrarea digitală a datelor. HELLER Services Interface are ca scop creșterea transparenţei proceselor de fabricare și întreţinere, informaţiile trimise de aceasta formând baza de lucru pentru evaluări și statistici, oferind astfel suportul necesar pentru a se obţine o reducere reală a timpilor de întrerupere a mașinilor.

HELLER4Services asigură vizualizarea informaţiilor specifice în timp real, inclusiv gradul de uzură a capetelor de lucru sau a altor ansambluri, utilizatorul putând lua preventiv toate măsurile necesare pentru o funcţionare normală și continuă.

Optimizare producţie:

HELLER4Performance acoperă sistemele de analiză a mașinilor destinat optimizării proceselor de producţie și a performanţelor, analizarea în timp real a datelor de pe internet, precum și evaluarea și afișarea grafică, utilizând o platformă cloud externă. Pentru HELLER, scopul principal rămâne reducerea timpilor ciclului de lucru și, astfel, a costurilor pieselor, prin asigurarea unei productivităţi ridicate. HELLER generează deja valoare adăugată pentru client printr-o mai ușoară utilizare a mașinii, integrarea optimă în reţea și adăugarea unor funcţii noi.

În concluzie, noil tehnologii de tip CylinderBoareCoting, precum și abordarea unică a producătorului HELLER față de Industry 4.0 prin conceptul Heller4Industry, îl poziționează în topul preferințelor producătorilor automotive, cel mai important client fiind Daimler Benz. Vizualizați produsele HELLER aici. Puteți contacta echipa Allmetech aici.