Scoala Profesionala Germana Kronstadt este un proiect nou in Romania, deoarece formeaza tineri în sistem dual pentru domeniul tehnic in parteneriat cu companii de varf. Aceasta scoala doreste sa ofere valoare meseriei si pregatirii profesionale.

Totodata isi doreste sa devina partenerul preferat al mediului economic brasovean prin:

• calitatea absolventilor adaptată la cerintele pietei muncii

• dotare tehnica si procese didactice la standarde ridicate

• formatori specializati, motivati si pasionati care isi asuma rolul de model pentru tanara generatie

Inceputul anului scolar 2015 a coincins si cu inaugurarea unor ateliere de practica in incinta scolii. Ateliere care au putut fi renovate si utilitate cu ajutorul sponsorilor din sectorul industrial care au inteles importanta investitiilor in educatie, cu atat mai mult in domeniul profesional si tehnic, domeniu ce sufera de pe urma lipsei fortei de munca. Aceste ateliere aduc multe beneficii elevilor care vor putea rula diverse aplicatii ori de cate ori va fi nevoie chiar in scoala, nemaifiind nevoiti sa apeleze la companiile din zona Brasovului pentru orele de practica. Astfel scoala are o mai mare autonomie si poate organiza mai multe ore de practica.

Intre cei care au sprijin aceasta initiativa si s-au implicat activ in realizarea ei s-au numarat si ALLMETECH impreuna cu furnizorul sau EMCO.

Atat EMCO cat si ALLMETECH sunt interesate si investesc in permanenta in formarea profesionala in domeniul tehnic, constienti fiind de necesitatile acestui domeniu. De aceea decizia de a sprijini atelierele de practica din cadrul scolii profesionale de la Brasov a venit in mod natural. EMCO si ALLMETECH au oferit suportul pentru alegerea utilajelor potrivite pentru ateliere, instalarea si punerea in funcțiune, dar si parte de training si formare a cadrelor didactice care vor lucra cu aceste utilaje.

EMCO a pus la dispozitia Scolii Profesionale Germane Kronstadt 2 masini educationale cu CNC: un strung CONCEPT TURN 450 TCM si o freza CONCEPT MILL 250, ambele din gama de top de masini educationale disponibile la EMCO. Masinile educationale EMCO au fost gandite pentru a fi cat se poate de versatile si pot fi adaptate nevoilor colective sau individuale de training, astfel elevii pot rula aplicatii similare cu cele pe care le vor face in companiile in care vor lucra. Totodata, gama CONCEPT de la EMCO are un mare atu, acela al controlerului interschimbabil, ceea ce inseamna ca elevii vor putea invata mai multe limbaje de programare pe aceeasi masina.

Pana la sfarsitul anului vom mai inaugura un astfel de centru in Timisoara, dar nu cu masini educationale, ci cu utilaje industriale, deoarece  ALLMETECH isi doreste sa aiba un aport tot mai mare in dezvoltarea acestui segment economic al industriei.

EMCO contribuie an de an la astfel de proiecte din lumea intreaga. Anul trecut, de exemplu a inaugurat 2 centre de excelenta: unul în Slovenia si un altul în Honduras.

Ne bucuram sa fim parte activa in astfel de proiecte si speram ca ele vor deveni o practica obisnuita.