In prezenta domnului Juan Diego Zelaya, directorul INFOP Honduras, a domnului  Leo Castellón, director al INFOP San Pedro Sula si a numerosi altor invitati din politica si economie, inaugurarea noilor Centre de Tehnologie a fost sarbatorita in data de 23 octombrie 2014. In 3 locatii din Honduras au fost create centre emblematice de training CNC si Tehnologia CAD-CAM in America Centrala.

In conditiile de colaborare excelente  intre guvernul austriac si honduran si cu INFOP ca autoritate de implementare, Honduras a fost ales ca locatie pentru un Centru de Tehnologie CNC inca din 2011.

Cu o cerere uriasa de dezvoltare industriala si cu un potential urias pentru tinerii dornici de noi cunostinte  si de sprijinire a tarii, pentru a dezvolta si produce produse din industria de prelucrare a metalelor, precum si industria de automobile si aviatie, creand astfel locuri de munca de calitate pentru viitor, Honduras este locatie ideala pentru un astfel de centru. Având INFOP ca partener competent proiectul a putut fi pus in miscare si implementat cu succes.

INFOP a pus la dispozitie toate premisele tehnice si de personal necesare, in timp ce EMCO a primit sprijinul deplin pentru punerea in aplicare a proiectului in termenul stabilit.

Centrele EMCO inaugurate in care muncitori calificati sunt formati pentru profesii in industria prelucrarii metalului, cuprinde 3 locatii: una in San Pedro Sula, una in Teguicigalpa si o alta in La Ceiba si sunt echipate cu:

–          35 masini, de la masini conventionale pentru instruirea de baza pana la  masini didactice si semiindustriale, precum si strunguri automate, strunguri si freze CNC complexe, masini pentru aplicatii industriale la nivel international, 33 CNC si tehnologia CAD-CAM pentru simularea procesului de productie.

Acest proiect este supervizat de un inginer EMCO care ii va forma pe tehnicienii si profesorii INFOP la un nivel international timp de 1 an de zile. In aceasta functie, Maximilian Wallinger a fost la locatie ca trainer tehnic EMCO timp de 9 luni. El este persoana responsabila in primul rand de formarea tehnicienilor si profesorilor INFOP.

PR_Honduras_en_11 (2)