Deja la a 6-a ediție, Open Days Hurco a devenit o tradiție în domeniul mașinilor-unelte CNC de înaltă tehnologie pentru prelucrările mecanice. Vizita grupului român la sediul Hurco din Germania a însemnat o nouă prezentare în exclusivitate a ultimilor inovații și a filosofiei Hurco.

Focusat pe matrițerii, serii mici și unicat, Hurco se adresează companiilor mici și medii, de familie, cu până la 100 de angajați. Hurco nu este un producător obișnuit de mașini unelte: comanda numerică este extrem de ușor de învățat și utilizat. Iar cum resursa umană este din ce în ce mai greu de găsit, e un mare avantaj faptul că utilajele Hurco pot fi programate și operate de un nespecialist. Aceste aspecte, precum și altele, ne sunt relatate de participanții la Open Days Hurco 2017.

”Cu peste 60 de patente pentru inovații și invenții în domeniul softului, HURCO are o armă secretă: UltiMotion.  Apăsând un singur buton, timpul de producție al unui reper poate scădea cu până la 30%. Ceea ce înseamnă o economie în bani de până la 30%, plus creșterea duratei de viață a mașinii și a sculei. Mai precis, UltiMotion este o optimizare a traseului sculei combinată cu citire în avans până la 10.000 de linii de cod.”

Andrei Oiaga, Business Development Manager ALLMETECH

”Au fost 2 zile foarte interesante, cu multe lucruri de învățat. Am văzut tehnologii noi, care în România nu se întâlnesc încă. Compania Somic, clientul Hurco, mi-a părut la un nivel avansat de tehnologie. Și, bineînțeles mașinile Hurco, mai ales cele în 5 axe, pe care până acum le-am văzut numai în expoziții. Dintre mașinile din showroom-ul Hurco, am apreciat cel mai mult VMX42SRT fiindcă e în 5 axe și oferă multe posibilități. Apoi modul în care e construită mașina – cu masa normală și insula aceea rotativă. Ceea ce înseamnă că se poate lucra și în 3 axe pe masa normală, și în 4 axe având capul înclinat, și pe masă rotativă toate cele 5 axe simultan. Sigur ne-ar folosi în producție. Opțiunea UltiMotion e foarte interesantă pentru matrițerii și în lucrul cu contururi 3D, cred că acolo poate aduce reduceri de cost semnificative. Sunt de acord 100% că Hurco e cea mai ușor de programat și de folosit mașină dintre toate; eu am în producție un VMX10i și un VMX20. În încheiere aș dori să adaug că recomand astfel de evenimente. Sunt mult mai productive față de un târg fiindcă ți se acordă mult mai multă atenție, ești în centrul atenției.”

Marius Diceanu, Product Manager ROMTEHNICA

”Asistăm în Europa la o creștere treptată în complexitate a pieselor. Dacă în 2008 cererea era predominantă pentru mașini-unelte CNC în 3 axe, în 2017 cererea pentru utilajele în 5 axe ajunge la 50% din totalul comenzilor pentru mașinile Hurco. De reținut că trendurile europene au impact puternic România în aproximativ 5-10 ani. Astfel, vizita la Hurco și modul în care funcționează piața vest-europeană e ca o vedere în viitor. Open Days Hurco e un eveniment anual de mare succes, anul acesta am fost un grup de 30 de români de la companii din domeniul prelucrărilor-mecanice.”

Ramona Roșca, Owner ALLMETECH

”Foarte foarte fain a fost la Open Days Hurco și, dacă stau bine să mă gândesc, a fost exact așa cum mă așteptam. În mod sigur știam despre ce e vorba, fiindcă lucrez de 11 ani cu mașini Hurco. Dintre mașinile prezentate în showroom, cele în 5 axe mi-au atras clar atenția. Îmi doresc 5 axe fiindcă mă ajută foarte mult. La Florke facem matrițe de injecție, iar când am miezuri sau cuibuiri înalte freza pe care trebuie să o folosim e o freza de diametru mic, dar cu coadă lungă. Apar vibrații și iese o suprafață destul de slab calitativă. Dacă ai 5 axe, atunci poți folosi scule foarte scurte și, automat, foarte rigide, deci calitatea e foarte bună. Asta înseamnă că după ce ai pregătit miezul respectiv, nu trebuie să mai intri pe el cu vreo rectificare ulterioară. De la Hurco în 5 axe mi-a plăcut VMX40 pentru că e foarte versatilă și mare, dar s-ar putea să mă ajute mai mult un VMX30 fiindcă nu avem piese atât de mari. În producție avem 3 Hurco: VMX10 și VMX30. Sunt foarte mulțumit, lucrează în 2 schimburi. În mod cert recomand Open Days Hurco. Una peste alta, a fost o experiență foarte bună. Ai avantajul contactului direct cu producătorul, care cunoaște în amănunt mașina. Apoi, pentru mine e important contactul cu oamenii, descoperim lucruri noi și învățăm atât de la cei de la Hurco, cât și de la ceilalți participanți, care vin de la companii din același domeniu.”

Remus Badiu, Sef Inginerie și proiectare FLORKE

Mai multe filme de la eveniment:

Cum arată showroom-ul Hurco?

Probă reper executat în 5 axe

În concluzie, Open Days Hurco 2017 a reprezentat un eveniment de succes în industria prelucrărilor mecanice. Înglobează tehnologie înaltă atât în mașinile-unelte comandă numerică, cât și în soft. Open Days Hurco înseamnă o bună ocazie de a cunoaște un producător de mașini-unelte de top chiar la el acasă. De asemenea,  de a descoperi trenduri noi, de a cunoaște noi oameni și de a schimba păreri cu persoane din același domeniu.

Autor: Allmetech