Summitul Siemens tocmai s-a incheiat si ne bucuram ca am putut participa. E un eveniment de referinta in care se prezinta trendurile din industrie. Iar cel mai puternic trend e digitalizarea, care afecteaza si schimba factorii cheie de succes in toate industriile. Spune Pierre Nanterme, CEO Accenture: “Digital is the main reason just over half of the companies on the Fortune 500 have disappeared since the year 2000.”

Intr-un studiu amplu, transformarea digitala a fost considerata de respondenti drept o sursa de a obtine un avantaj competitiv. Mai mult, 49,3% dintre respondenti considera ca tehnologia niveleaza diferentele dintre firmele mici si marile corporatii, iar 40,8% considera ca firmele de mici dimensiuni sunt avantajate atunci cand se adopta tehnologii digitale.

Ramona Rosca, managerul Allmetech, prezenta la eveniment explica: “Summitul anual Siemens pune intotdeauna punctul pe i si identifica cele mai puternice transformari din industrie. Cred cu tarie ca firmele romanesti ar trebui sa vada in digitalizare o oportunitate de a fi in avantaj fata de firmele din alte tari atunci cand doresc sa obtina contracte externe. Firmele romanesti sunt flexibile si nu se tem de era digitalizarii si cred ca putem fi in continuare cu un pas inaintea celorlalti”