Lansat in 2006, noul software de controler WinMax, dezvoltat pe o platforma Windows, specifica pentru uz industrial, reprezenta un mare pas inainte, aliniat la tendintele din clasa produselor de varf, unde necesitatea unor performante grafice superioare impingea producatorii de marca sa creeze interfete bazate pe acelasi sistem.

Noul produs, care ingloba principiile inovatoare Hurco, promitea utilizatorilor o noua experienta cu posibilitati grafice deosebite la acea vreme, unde accesul la puterea de procesare, la capacitatea de stocare si usurinta dezvoltarii si implementarii ulterioare a noilor tehnologii sa fie cat mai facila si mai economica pentru client.

 

lansare noua consola

consola-MAX5-DualPoate cea mai buna exemplificare a acestor idei o reprezinta lansarea in 2010, dupa ani de cercetare si de dezvoltare, a pachetului Ultimotion pentru 3 axe. Considerat de Hurco cel mai mare avans in domeniul tehnologiei de comanda a miscarii pentru masini-unelte cu comanda numerica de la lansarea WinMax in 2006, Ultimotion reprezinta o fuziune intre tehnologiile de comanda proprietatea Hurco si teoriile moderne avansate de comanda si calculul probabilistic, care ofera clientilor posibilitatea de a reduce drastic timpii de executie, cu o calitate a suprafetei mai buna si o precizie ridicata, in special in utilizarea prelucrarii cu viteza mare (high speed machining) pentru piese cu geometrii deosebit de complexe. Partea cea mai buna a acestei noi capabilitati o reprezinta faptul ca orice client Hurco cu consola WinMax poate sa beneficieze de acest pachet revolutionar printr-o simpla actualizare (upgrade) a software-ului. In 2012, Hurco lanseaza versiunea Ultimotion pentru 5 axe, incluzand capabilitati avansate de compensare 3D si algoritmi unici de control ai acceleratiilor si ai vibratiilor, fara scaderea vitezelor si a preciziei.

Panou de comanda „in haina noua”

Recunoscand necesitatea unei schimbari, Hurco lanseaza în 2012 noua fateta (skin), aducand un aer modern si robust produselor sale, urmata acum, in 2015, de noua consola Max5.

Confirmând ideile de avangarda ale platformei lansate cu aproape 10 ani în urma, noul MAX5 pastreaza toate atributele vechiului WinMax, insa cu o platforma hardware actualizata prin implementarea unui procesor tip Intel I7 si a unui monitor de 19″, utilizand acelasi software, verificat in timp, cu modificari de interfata semnificative ale
modului grafic, unde utilizatorul primeste un nou set de butoane de comanda pentru manipularea facila a modelelor, fara a mai fi necesara navigarea prin meniuri si, de asemenea, posibilitea de a avea afisate in timp real informatii legate de turatie, de viteza de avans si de viteza de deplasare rapida, astfel incat, in timpul executiei unui reper, operatorul poate sa supravegheze toti parametrii masinii pe un singur ecran.

avantajele_SingleMax

Complet noua este consola in sine, implementarea unei noi amplasari a butoanelor si facilitati ergonomice de top, Hurco oferind o senzatie deosebita clientilor sai. Intregul set de butoane a fost regandit, s-a renuntat la tipul vechi de tastatura, noua forma a controlerului WinMax imbunatatind stabilitatea operatorului, etanseitatea si sentimentul
de soliditate transmis operatorului, putem spune ca actionarile multiple pentru inregistrarea unei comenzi sunt de domeniul trecutului si ca durabilitatea a fost mult imbunatatita.

Potentiometrele pentru modificarea vitezelor de deplasare rapida, de lucru si a turatiei au fost regandite si acum se pot utiliza atât pentru modificari in mod continuu cat si in trepte de 10%, fiind protejate de actionari accidentale, printr-o bara cu suport, ergonomic plasata. Butoanele generale de comanda au fost plasate in partea dreapta a consolei, fiind utilizate intrerupatoare montate în fata. Tot in partea dreapta sunt amplasate standard doua porturi USB pentru transfer de date si pentru alte utilitati.

Machinist-pressing-MAX5-buttons-VM20i-web
In zona superioara a monitoarelor au fost incorporate buzunare cu canale de retinere pentru depozitarea in siguranta a ustensilelor de scris calibre si altele. Partea de comenzi manuale, de setare si de masurare a coordonatelor este operata de la un panou suspendat mobil, cu legatura cu fir sau prin radio (wireless), cu design ergonimic ce se aseaza in consola într-un locas special realizat.
MAX5-Jog-Premium-AngleIn zona inferioara, un sertar rabatabil ascunde sub consola tastatura, indiferent daca se utilizeaza unul sau doua monitoare. Spre deosebire de WinMax, singura diferenta la consola dubla este încorporarea unui al doilea monitor tot de 19″ rabatabil, pentru afisarea grafica, ce utilizeaza balamale speciale, patentate Hurco.

Software de varf

In plus fata de aceste binevenite implementari moderne, ergonomice si comode, Hurco a cosiderat necesara si incorporarea unor modificari de substanta, aducand acum, ca functie standard la noul controler pachetul conversational pentru genera rea de trasee de scula cu încarcare radiala constanta sau prelucrarea cu viteza mare (high speed machining) AdaptiPath.
Probabil una dintre cele mai inovatoare capabilitati software de la lansarea Ultimotion pana in prezent, AdaptiPath utilizeaza aceeasi tehnologie de varf prezenta la sisteme CAM de top, pentru a imbunatati rata de indepartare a materialului si a scadea semnificativ timpii de prelucrare, uneori cu pana la 70% , in acelasi timp crescand substantial durata de viata a sculei.
hurco-1_1139110

AdaptiPath genereaza trasee de scula line, controleaza grosimea spanului si ofera incarcari radiale constante, indiferent de geometria pe care este aplicat. O alta capabilitate deosebita a modulului este cea de rest machining (îndepartarea prin aschiere a urmelor de la prelucrarile anterioare), permitand utilizarea unor scule de diametru mai mare la degrosare, pentru obtinerea de viteze si incarcari mai mari, urmate de scule de diametre mai mici pentru accesul in zone mai greu accesibile, gen colturi, fante, insule.
Combinand toate aceste abilitati si trasaturi putem considera ca noul controler MAX5 este o alternativa de varf in categoria produselor de calitate superioara si reprezinta un pas înainte important pentru Hurco, dar si mai important pentru clientii si utilizatorii a caror experienta va fi mult îmbunatatita de noua consola.