Centru de frezat CNC – VMX 50i

 

Centru de frezat CNC – VMX 50i

 

Caracteristici
Functii de prima clasa la centrul de prelucrare Hurco
Functionalitatea Controlerului WinMAX
Sabloane de frezare
OFERTA TEHNICA
OFERTA COMERCIALA

 

Caracteristici centru de frezat vertical VMX 50i

Rigiditatea mecanica si acuratetea ridicata reprezinta caracteristicile importante ale centrului vertical VMX 50i. Bazat pe fonta centru-de-frezat-in-3-axe-vmx-50i-oferta-c569p-19-09striata, se garanteaza o rigiditate statica si dinamica foarte mare, plus o acuratete mare de prelucrare si o durata prelungita de viata a sculelor.

Controlerul WinMAX face ca folosirea si operarea centrului VMX 50i exceptional de usoara si eficienta. Programarea conversationala reduce considerabil timpul necesar trecerii de la desen la piesa finala. Alternativ, programarea se poate realiza de
asemenea si in cod ISO.
Racirea pentru fiecare scula poate fi controlata prin intermediul softului de programare sau manual direct de pe cosola masinii.
Schimbatorul automat al sculelor reduce timpul auxiliar si creste productivitatea masinii unelte.

Pentru a promova un mediu de lucru curat, si a controla evacurarea spanului si a emulsiei, centru de frezat HURCO VMX 50i este dotata cu un spatiu de lucru complet inchis.
Transportorul evacueaza spanul la o inaltime de 1100mm in partea stanga a masinii.

 

Motoarele de actionare

2-kesselerMotorul principal de actionare al centrului HURCO VMX 50i este un motor de curent alternativ, controlat de un variator de frecventa cu 3 faze si mentenanta zero.
Motoarele de pe axe sunt de curent continuu, ceea ce ofera acceleratii foarte mari si moment ridicat.
Miscarea de rotatie este transferata independent prin suruburile cu bine pretensionate si cu 2 piulite, in miscarea de translatie.
Motorul axului principal este cu invertor Yaskawa, iar axul este furnizat de catre un producator de top. Printre furnizorii Hurco se regaseste si KESSLER Germania.

Controlerul

3-sisteme-de-pozitionareToate 3 axele sunt echipate cu ghidaje liniare. Astfel efectul de “slip stick” (alunecare lipicioasa) este eliminat, si acuratetea de pozitionare pe axe a masinii, este imbunatatita.

Fiecare axa este dotata cu un encoder, al carui pulsuri sunt folosite ca semnal de feedback pentru pozitionare.
Limitatorii de curse pe fiecare axa determina atat capatul de cursa, cat si marcajul de referinta al controlerului.

 

Sistemul de pozitionare

4-controlerulControlerul CNC WinMAX, cu cele 2 ecrane color de tip touch-screen, permite o rapida si profitabila
transformare a desenului de executie intr-un program CNC. Baza acestuia consta in realizarea programului de prelucrare in modul conversational pe ecranul de text din stanga, cu posibilitatea verificarii simultane a acestuia in modul grafic pe ecranul din dreapta..
WinMAX CNC este proiectat pentru a folosi avansata tehnologie PC. Prin intermediul interfetei USB standard, programele CNC create pot fi trasnferate pe masina, sau pot fi preluate de pe masina, in vederea editarii sau stocarii pe PC. Hard diskul standard de 40GB, permite stocarea si arhivarea unui numar foarte mare de programe CNC.
Folosind standarde industriale si procesor Pentium, calculatorul cu componente standard este usor adaptat pentru mediul industrial. De asemenea orice update al controlerului WinMAX CNC poate fi foarte usor instalat. Foarte important: update-urile for fi furnizate fara costuri suplimentare din partea dumneavoastra.

Schimbatorul de scule: 5-schimbatorul-de-scule

Bratul automat de schimbare a sculelor din dotarea VMX 50i este proiectat pentru preluarea si schimbare rapida a sculelor. Magazia este dotata cu 24 de pozitii cu acces aleatoriul si cu rotatie in ambele directii. Este proiectata pentru portscule ISO 40 compatibile cu DIN 69 871.

Functii de prima clasa la centrul de prelucrare Hurco:

1. Inel de racire cu duze reglabile.
2. Duze reglabile pentru spalare, pozitionate strategic.
Sistem de pompare dedicat pentru racire.
4. Transportor cu raclete, cu descarcare la inaltimea tamburului.
5. Deschiderea frontala mare ofera mai mult spatiu pentru incarcare si descarcare. In medie, spatiile
de lucru din centrele de prelucrare Hurco sunt cu 50% mai mari decat la modelele competitive.
6. Protectiile ghidajelor sunt concepute pentru a impiedica patrunderea aschiilor si pentru a proteja
componentele premium din interiorul masinii.
7. Motor de cuplu mare, dublu bobinat.
8. Semnalizare luminoasa. Se poate vedea functionarea masinii din intregul atelier. Indica sfarsitul
ciclului, oprirea miscarii, defectarea masinii si oprirea de urgenta.
9. Arbore principal utilizand tehnologie de varf. Fiabil. Puternic. Precis.
10. Sistemul dublu de purjare a aerului este doar una dintre masurile luate pentru a proteja lagarele si
a prelungi durata de viata a arborelui principal.
11. Usi laterale de dimensiuni mari, prinse in balamale. Usile laterale sunt mai mari decat lamajoritatea
concurentei, sunt usor de deschis si usor de indepartat.

Managementul eficient al aschiilor faciliteaza indepartarea acestora si economiseste timp.
Folosirea de componente de top in constructia masinii va asigura o garantare a fiabilitatii si productivitatii.

Astfel tehnologia de ultima ora HURCO are in spate componente de top de la:
Rexroth, Bosch pt. parte de hidraulica, pneumatica si actionari
– motoare Grundfos
– servomotore si controlere japoneze Yaskawa
– dispozitive de prindere / centrare: Rohm, Duplomatic etc.

screen-shot-2016-09-20-at-15-07-43

 

Functionalitatea Controlerului WinMAX

1. Intreruperea ciclului de lucru
2. Generare grafica automata
3. Varierea turatiei axului principal
4. Mod de lucru bloc cu bloc
5. Memorarea pozitiei axelor masinii
6. Oprirea ciclului de lucru
7. Oprire de urgenta
8. Rulare a programului pt. testare
9. Controlul schimbarii sculei(manual/automat)
10. Pompa de emulsie
11. Oprirea avansului
12. Varierea avansului
13. Varierea avansului rapid

Arata destul de complicat, dar softul il face extrem de simplu si usor de folosit. De exemplu, o piesa care are nevoie de 492 de linii de cod G, poate fi realizata in 18 linii de comanda in modul conversational (insemnand aproximativ 8 min).
Softul WinMAX ofera de asemenea operatorului posibilitatea de a scrie un nou program chiar si in timpul in care masina este in mijlocul executiei unei piese.
Petru programarea contururilor, compensarea de raza necesara se realizeaza prin intermediul unui buton. Daca determinarea completa a conturului nu poate fi realizata datorita unor cotari incomplete sau inexistente, WinMAX stie sa calculeze automat coordonatele lipsa ale conturului prin intermediun datelor cunoscute ca: raze, punct de pornire, sau punct de final al unui element. Datele geometrice lipsa sunt calculate de controler astfel: intre 2 linii, 2 arce, sau intre o combinatie de linii si arce, de asemenea se poate calcula foarte usor si o raza de colt.

Cicluri de Masinare:
– Prelucrarea de gauri – intr-un singur ciclu se vor gauri, aleza, fileta pe aceeasi adancime un anumit numar de gauri. De asemenea se pot omite anumite gauri.
– Frezarea de profile rectangulare – pot fi prelucrate intr-un singur ciclu de degrosare, sau degrosare/finisare, la interior sau exterior. Pot fi programate de asemenea si raze la colt. Se realizeaza si compensarea automata de raza.
– Frezare Circulara – cu un singur bloc de frezare poate fi realizat un contur rotund, interior sau exterior, de degrosare sau degrosare/finisare. Se realizeaza si compensarea automata de raza.
– Frezare de contururi eliptice – prin intermediul unui singur bloc se poate realiza un contul elipltic de degrosare sau degrosare/finisare. Se realizeaza si compensarea automata de raza.
– Frezarea de buzunare – interiorul unui profil rectangular, cerc, elipsa sau al unuia definit de utilizator, va fi complet frezat. Poate fi definita adancimea totala si adancimea pt. fiecare trecere in parte. Se realizeaza si compensarea autoamata de raza.
– Frezarea de insule – se pot realiza orice numar de insule in interiorul buzunarelor.
– Realizarea unei spirale – prin programarea unui cerc in planul X-Y, prin declararea unui pas pe Z, se realizeaza o spirala elicoidala. Aceasta functie poate fi realizata si pentru realizarea unei gauri prin frezare.
– Gaurirea adanca – pot fi programate in acest caz operatii suplimentare de retragere pe Z (chiar si completa) in vederea evaculareii optime a aschiilor.
– Spargerea aschiilor – in realizarea operatiei de gaurire adanca poate fi programat un ciclu de spargere a aschiilor.
– Frezarea suprafetelor plane – suprafete rectangulare definite de utilizator pot fi frezate continuu sau intrerupt (prin treceri paralele)
– Cicluri de alezare – permite alezarea normala, alezare cu retragerea rapida in Z si alezarea cu posibilitatea orientarii axului principal. Varful sculei este retras de pe suprafata gaurii, pentru a preveni zgarierea suprafetei prelucrate.
– Filetarea – avansul de lucru este calculat automat in functie de pas si turatie.
– Frezarea de caractere – permite operatorului sa relizeze numere, litere si caractere speciale, intr-o gama flexibila de inaltimi si adancimi. De asemenea se poate alege intre 20 de tipuri de fonturi.
– Frezarea in mai multi pasi – in momentul realizarii unui canal, a unei frezari, gauriri, a unui buzunar, acestea pot fi frezate in mai multe treceri, fara adaugarea unor blocuri aditionale.

Controlerul calculeaza automat numarul de treceri, in functie de adancimea totala dorita.

Sabloane de frezare

– Repetarea – se poate repeta un profil sau intreaga piesa in axa X sau Y. Noul profil poate fi repetat individual sau ca intreg.
– Rotirea– profilul poate fi rotit in jurul unui punct definit in planul X-Y. Rotatia se poate realiza in coordonate carteziene sau polare.
– Copierea– se pot edita/copia blocuri deja programate folosind aceasta functie. Copierea se poate realiza de asemenea pentru a edita ordinea operatiilor, optimizand astfel programul din punct de vedere al timpului de lucru sau al calitatii suprafetei.
– Oglindirea– permite reproducerea imaginii in oglinda a unui program existent. Ea poate fi realizata in orice directie dupa o axa din planul X-Y. Poate fi masinata doar imaginea obtinuta in oglinda sau ambele imagini.
– Modificarea scalei – dimensiunea semifabricatului poate fi modificata in gama 1:0.001 pana la 1:10. Un factor diferit de scalare poate fi introdus pe X, Y, Z.

 

 

OFERTA TEHNICA

Centru vertical de frezare VMX 50i U.M. Valoare
Suprafata de lucru mm 1.500 x 660
Canale in T mm 6 x 18 x 100
Incarcarea maxima a mesei kg 1.350
Cursa pe X mm 1.270
Cursa pe Y mm 660
Cursa pe Z mm 610
Puterea motorului de la axul principal kW 18
Axul principal conform DIN 69871 SK 50
Tireta DIN ISO 7388/ II Tip B
Distanta frontal arbore – masa mm 150 – 760
Turatie maxima ax principal rpm 8.000
Momentul la axul principal Nm 237
Nr. De posturi din magazie 24
Diametrul maxim al sculei mm 80
Diametrul sculei cu posturile adiacente libere mm 120
Lungimea maxima a sculei mm 300
Greutatea maxima a sculei Kg 7
Avansuri rapide maxime pe X/Y/Z m/min 30 / 30 / 20
Tipul sistemului de pozitionare foto-electric
Rezolutia de masurare interna din controler mm 0.0005
Rezolutia sistemului de masurare mm 0.001
Acuratetea de pozitionare conform VDI/DGQ 3441 mm 0.01
Repetabilitatea mm 0.005
Amprenta la sol a masinii (fara transportor de span si consola) mm 3.250 x 2.260 x 2.480
Greutatea masinii Kg 9.000
Consum de aer comprimat la 6 bar cbm/min 0.15 (6 bar)
Necesar de curent (400 V / 55A) KVA 42

 

 

OFERTA COMERCIALA

Dotare STANDARD

 • Sistem de racire cu emulsie
 • Sistem de racire al axului principal
 • Pistol de racire cu emulsie
 • Spatiu de lucru inchis
 • Sistem centralizat si automat de lubrifiere
 • Lampa de status pentru afisarea starii de lucru in care se afla masina
 • Sistem pt. spalarea si evacuarea aschiilor din interiorul masinii
 • Conveyor de span
 • Lampa de lucru
 • Contrabalansare pe axa Z controlata servo
 • Set de piciare pentru instalare si punere la nivel
 • Manual de operare in format electronic (pe CD-ROM)
 • Controlerul WinMAX – cu patentare HURCO
 • Functiile G50.1– Oglinda, G68 – Rotatia planului de lucru si G50 – Scalarea va sunt oferite gratuit in dotarea standard a masinii
 • 2 monitoare color LCD de 12”(unul pentru text si celalalt pentru simulare si analiza grafica)
 • 2 module de soft: unul pentru programarea conversationala direct la masina + unul pentru programarea in cod ISO folosind o unitate externa de programare sau un sistem CAD/CAM
 • Transferul poate fi realizat standard prin interfata RS-232C sau port USB. Modulul de comanda al masinii are la baza o configuratie cu procesor Pentium, HDD de 40GB, 2GB memorie RAM, port serial, interfata USB, diagnosticare automata, platforma Windows XP.

1. Verificare grafica avansata
– afisarea 3D a piesei
– afisarea prelucrarii in timp real, doar traseul sculelor, doar solidul, sau ambele
– afisarea timpului de prelucrare
– posibilitatea de rotire si zooma piesei 3D
– afisarea pasilor de trecere pe Z
– definirea geometriei semifabricatului
– ajustarea vitezei de simulare
– selectarea nivelului de detalii care sunt afisate.

2. Librarie de scule si materiale
– Definirea a 9.999 scule
– posibilitatea definirii complete a geometriei sculei (lungime activa, lungime totala, tipul placutelor, etc)
– posibilitatea definirii diferitor materiale cu caracteristici, regimuri de aschiere, etc,

3. Roata de mana electronica

4. Frezare de buzunare si insule
– planificarea traseului de scula pentru procesarea buzunarelor complexe 2D cu insule in interiorul lor; optimizeaza automat traseul de scula pentru o prelucrare optima si detecteaza automat folosirea sculelor prea mari.
– in interiorul acestor buzunare pot fi definite oricate insule se doreste
– permite definirea de contururi si insule foarte rapid si usor in modul conversational cu functia sa inclusa de auto calculare a geometriilor necunoscute.
– permite definirea intrarii elicoidale in contur prin simpla definire a pantei si unghiului de intrare; controlerul va genera automat o intrare elicoidala in rampa pentru prelucrarea buzunarului, ducand astfel la o economie considerabila de timp.
– optimizeaza calitatea finala a suprafetei prin simpla posibilitate de a selecta adaosul de finisare si degrosare.

5. Filetare rigida – permite filetarea sincronizata
– permite realizarea de filete fara a utiliza portscule speciale sau mandrine de filecare.
– masina isi calculeaza singura pasul filetului si viteza de rotatie si avansul.
– compensarea de la schimbarea sensului de rotatie al axului este compensata automat

6. Interfata pentru conectarea la reteaua locala de calculatoare (Conexiune retea LAN)

7. Impachetare/Transport/Asigurare

8. Instalarea si punerea in functiune

9. Training de baza WinMAX in romana pentru operarea masinii (3 zile / 2 operatori)

[trainingul se adapteaza la cerintele specifice fiecarui beneficiar si de asemenea nivelului de pregatire
si experienta al operatorilor]

 

Valoare totala (Euro fara TVA) 176.310

Pret special (Euro fara TVA) 131.900