Hurco actualizeaza caracteristicile tehnice ale sistemului de comanda

Conform celor declarate de companie, cand inginerii de software de la Hurco dezvolta caracteristici pentru sistemul de comanda Hurco controlat prin programul WinMax®, acestia isi indreapta atentia asupra caracteristicilor care vor conferi mai multa  profitabilitate clientilor. In plus, flexibilitatea echipamentelor de comanda Hurco este importanta in special pentru atelierele ce au o mare varietate de piese, deoarece aceasta este la fel de puternica pentru programarea standard NC, cum este pentru programarea conversationala.

Pentru a gazdui programe mai mari ce devin din ce in ce mai utilizate cu sistemele CAD/CAM si cu standardele industriale NC, Hurco a actualizat recent caracteristicile tehnice ale partii hardware cu o memorie de stocare tip SSD de 128 GB, 4 GB de RAM si un procesor a caruit viteza de procesare atinge 3.000 bps.

In ceea ce priveste programarea conversationala, Gerald Roch, cofondator Hurco, a inventat aceasta metoda de programare in 1974, iar echipa de proiectare tehnica o imbunatateste continuu, dezvoltand noi caracteristici si imbuntatind interfata de utilizare. De exemplu, Hurco a introdus multe configuratii conversationale „5-sided”, care fac posibila programarea unui centru de prelucrare in 5 axe direct la panoul de comanda, fara a fi necesar un sistem CAM.

Planul de transformare este unul din caracteristicile cheie ce inlesneste tranzitia de la un centru de prelucrare in 3 axe la un centru de prelucrare in 5 axe, pentru prelucrarea pieselor cu 5 fete, deoarece, in esenta, schimba programarea pe un centru de prelucrare in 5 axe, inapoi la programarea in 2.5D, care se foloseste la prelucrarea in 3 axe.

Operatorul stabileste originea piesei initiale si programeaza prima fata a piesei. Apoi, acesta introduce unghiul/unghiurile axei catre urmatoarea fata, programeaza caracteristicile acestei fete a piesei si comunica sistemului de comanda unghiul/unghiurile axei pentru urmatoarea fata. Dupa parcurgerea acestor pasi pentru fiecare fata, Planul de transformare face restul, calculand inclinarea si rotirea necesara.

Inginerii de la Hurco si-au indreptat atentia asupra dezvoltarii caracteristicilor de programare „5-sided” precum Planul de transformare, deoarece calea cea mai rapida pentru ateliere de a-si creste rapid marja de profit la piesele existente este tranzitia de la procesul de prelucrare in 3 axe la cel de prelucrare „5-sided” pe un centru de prelucrare in 5 axe (VMC).

„In incercarea de a ajuta clientii sa fie mult mai profitabili, initiativa majora a celor de la Hurco este, inca din 2008, aceea de a se asigura ca sistemul de comanda Hurco face ca trecerea industriei la prelucrarea „5-sided” sa fie cat mai usoara,” a declarat un purtator de cuvant din partea companiei.

,

O alta caracteristica a sistemului de comanda pe care atelierele de toate marimile o gasesc foarte utila este imbinarea programarii NC cu cea conversationala. Cu ajutorul acestei caracteristici, operatorul poate apela un program NC si sa aplice elemente folosite in programarea conversationala cum ar fi operatiile de tip sablon, scalare, verificarea sculei si a pieselor, in programe Cod G.

 

HURCO Companies Inc. a fost înfiinţată în 1968. Este specializată în tehnologia industrială, dezvoltă sisteme interactive de control al computerelor, software-uri și mașini-unelte, dar și componente computerizate. HURCO se adresează în special industriei aerospaţiale, de apărare, de producţie a dispozitivelor medicale, industriei energetice, de transport și inginerie informatică. Compania are sediul central în Indianapolis, Indiana, în Statele Unite, cu puncte de lucru în Taiwan, Italia și China, fiind prezentă cu produsele sale în Europa, Asia și America de Nord. În România, compania Allmetech Tools&Machines este reprezentant exclusiv HURCO. Vizualizați produsele aici sau contactați compania Allmetech aici.