În septembrie, la EMO 2017, HURCO a reuşit să le demonstreze vizitatorilor modul în care puternicele centre de prelucrare CNC cu 3 axe  din seria VMXi pot îmbunătăţi performanţele de frezare. Prin adăugarea mesei rotative Kitagawa GT 200 ca o a patra axă, aceste utilaje de prelucrare rapidă și-au extins gama de aplicaţii.

 

 

Compania HURCO este convinsă că centrele de prelucrare extrem de eficiente din seria VMXi vor contribui la creșterea rentabilităţii, mai ales atunci când vine vorba despre o singură piesă sau despre producţia de serie mică. Un avantaj major al mașinilor VMXi este construcţia lor compactă:  „De exemplu, nu aveţi nevoie de mult spaţiu pentru a configura un VMX 30i, întrucât are o zonă de lucru relativ generoasă și o performanţă de tăiere uimitoare”, a declarat Michael Auer, Director General al HURCO GmbH.

 

Adăugarea unei mese rotati-ve Kitagawa GT 200 ca a patra axă mărește semnificativ gama de aplicaţii de care aceste centre de prelucrare cu trei axe CNC sunt capabile. La pornirea programului, până la patru laturi ale unei componente se pot prelucra simultan, iar dacă este necesară prelucrarea suprafeţei pe componentele circulare, se poate face și acest lucru. Axa suplimentară poate fi instalată sau dezinstalată cu ușurinţă, pentru a se potrivi nevoilor curente.

Comenzi vocale – pentru un randament mai mare

Centrele de prelucrare HURCO sunt echipate cu sistemul de control vocal „WinMax”, cu DXF opţional. Software-ul puternic al sistemului de control simplifică programarea și pregăteşte aparatul pentru producerea pieselor de precizie în doar trei etape: „Folosind software-ul Win-Max DXF, o piesă de lucru poate fi la jumătatea dimensiunilor pe care le pot procesa alte sisteme cu control vocal”, a mai declarat Michael Auer.

Transmisie mai simplă a cuplului motor

Tot la EMO 2017, HURCO a venit şi cu noile sale sisteme de transmitere a mișcării pentru strungul TMX 10MYi: forţa de antrenare principală a fost schimbată de la o curea de transmisie la un ax motor. Acest lucru reduce timpul de frânare și de accelerare pentru axul principal și, de asemenea, elimină riscul ca această curea de transmisie să alunece.

Strungul TMX 10MYi este ideal pentru prelucrarea pieselor din material de bare și pentru prelucrarea pieselor în mandrină. Centrele de strunjire CNC din seria TMi HURCO au fost proiectate pentru aplicaţii universale și simplifică trecerea de la unelte manuale. Michael Auer explică: „Amprenta sa la sol redusă, spaţiul de lucru mare și sistemul eficient de gestionare fac din producţia de serie mică una economică”.

Versatilitatea instrumentelor sale de procesare, axa Y, piesa de prelucrat, transferurile și prelucrarea contra-arborelui – scurtează și simplifică procesul de prelucrare. Preluarea piesei de prelucrat înseamnă mai puţini timpi morţi, dar elimină şi riscul erorilor provocate de reașezare. Sistemele integrate de control CNC al mașinilor se bazează pe software-ul de control „WinMax”, extrem de prietenos cu utilizatorul HURCO. Operaţiunea bazată pe dialog ghidează utilizatorul prin secvenţa logică și face programarea mașinii ușor de învăţat și intuitivă. Acest lucru reduce timpul necesar de setare și programare la minim, în timp ce maximizează productivitatea mașinii. În consecinţă, aceasta oferă o rentabilitate ridicată pentru firmele care realizează prototipuri sau o singură piesă şi producţie de serie mică.

Un robot pentru fixarea sculelor rapidă și sigură

HURCO a profitat de prezenţa sa la EMO 2017 şi pentru a demonstra cum cooperarea dintre o mașină-uneltă și un robot de fixare a sculelor asigură o mai mare eficienţă în producţie. Centrala de prelucrare CNC VMX 30Ui a fost încărcată și descărcată folosind un sistem automatizat cu un robot de încărcare de la BMO, un furnizor olandez. „Acest sistem flexibil permite extinderea operaţiunii multi-shift în producţia de serie și în serie mică, fără a trebui să crească cheltuielile cu personalul pentru operarea mașinii”, a precizat Michael Auer, directorul executiv al HURCO Germania și șef de vânzări pentru mașinile-unelte HURCO Europa. HURCO a optat pentru sistemul „Titanium” BMO, care permite ca un centru de prelucrare CNC să fie asamblat atât pe stânga, cât și pe dreapta. Blocurile de prelucrat sunt introduse în celula robot pe tăvi, iar braţul robot integrat în celulă le poziţionează în centrul de prelucrare şi le îndepărtează la finalul producţiei. „Operatorul încarcă tăvile celulei, programează mașina, pornește programul și poate urmări sistemul în timpul funcţionării”.

HURCO Companies Inc. a fost înfiinţată în 1968. Este specializată în tehnologia industrială, dezvoltă sisteme interactive de control al computerelor, software-uri și mașini-unelte, dar și componente computerizate. HURCO se adresează în special industriei aerospaţiale, de apărare, de producţie a dispozitivelor medicale, industriei energetice, de transport și inginerie informatică. Compania are sediul central în Indianapolis, Indiana, în Statele Unite, cu puncte de lucru în Taiwan, Italia și China, fiind prezentă cu produsele sale în Europa, Asia și America de Nord. În România, compania Allmetech Tools&Machines este reprezentant exclusiv HURCO. Vizualizați aici mașinile CNC HURCO.