Iată noutățile producătorului Heller, care a furnizat de-a lungul timpului 1200 de mașini-unelte la Daimler-Benz

Producătorul premium german de centre de prelucrare CNC orizontale în 4 și 5 axe a susținut Open Days Heller în perioada 15-17 martie 2017. Afacere de familie de 123 de ani, Heller e un exemplu viu al lucrului bine făcut. Mașinile-unelte Heller înglobează tehnologie de ultimă generație și sunt fabricate pentru a fi extrem de rigide, stabilă și precise. De exemplu, batiul mașinilor Heller este turnat pentru ca mașina să aibă stabilitate crescută, ceea ce conduce la o precizie înaltă. De asemenea, prin programul Heller4Industry, producătorul adresează aspecte legate de Industry 4.0 și oferă rezolvare la probleme care țin de siguranța datelor și de fiabilitate prin propunerile lor inovatoare.

Echipa Allmetech a avut plăcerea, împreună cu clienții săi, de a participa la Open Days Heller. Iată câteva dintre cele mai interesante evenimente:

  • Prelucrarea foarte rapidă în 5 axe a pieselor din titan și alte metale cu duritate înaltă sau a pieselor complexe și de dimensiuni mari
  • Soluții pentru protecția datelor în Industry 4.0 prin mașini nedetectabile pe internet
  • Vizita pe fluxul de producție Heller, unde totul se face in-house, la nivel de calitate germană
  • Școala de ucenici, care se axează pe realizarea cap-coadă a mașinilor educaționale Heller și înglobează atât învățare ale aspectelor mecanice, precum și electrice și de programare
  • Vizita surpriză la fabrica Daimler-Benz, unde Heller a furnizat de-a lungul timpului nu mai puțin de 1200 de mașini-unelte.

„Open Days Heller a fost o experiență nouă, foarte utilă. Am văzut un nivel foarte ridicat de tehnologie înglobată în mașini-unelte. Organizarea a fost impecabilă, cei de la Heller au fost foarte ospitalieri, se simte nivelul ridicat în toate. Surpriza pe care ne-au facut-o cu vizita a fabrica Daimler-Benz m-a impresionat, nu credeam să ajung să văd vreodată așa ceva. Cel mai spectaculos centru orizontal în 5 axe mi s-a părut HF 2000, cu cap care vine și vertical, și orizontal fiindcă posibilitățile de prelurare sunt foarte mari. În general nivelul Heller este de top și mașinile lor în 5 axe cresc mult productivitatea, în sensul că se poate executa o piesă de la A la Z pe aceeași mașină și nu se mai pierde timpul cu mutarea piesei la diverse posturi de lucru. Eu văd mașinile Heller drept mașini de productivitate ridicată, pentru serii mari și ca dovadă că industria auto, gen Daimler-Benz, folosesc în proporție ridicată mașini Heller. Recomand acest eveniment, e o experiență care merită trăită.”

Tiberiu Malciu, Machining Workshop Manager, Avioane Craiova S.A.

„Heller este printre puţinele companii care produce în fabricile proprii componentele de structură, acest element de unicitate este garanţia sloganului “Made to Work”. Un element de diferenţiere este faptul că Heller construieşte soluţia de prelucare după tipologia piesei de la maşina-unealtă produsă în fabricile proprii până la automatizarea specifică susţinută de o colaborare de peste 35 ani cu firme mari în domeniu precum FASTEMS, Schuler (divizia de automatizări) şi Liebherr.

Noutăţi? Da! Două concepte de maşini noi în 5 axe pentru acoperirea solicitărilor noi din partea pieţei, este vorba de HF 3500 şi HF 5500 dotate cu noul panou operator versatil interactiv şi uşor de utilizat. Merită amintit și arborele principal de 342 Nm cu o turaţie de 18000 rot/min prezentat că şi noutate, disponibil şi pentru alte modele de maşini.

Heller urmăreşte, alături de furnizorul principal de CNC, Siemens, liniile de dezvoltare corespunzător celei de a 4-a revoluţii industriale cu Heller4Industry. Interconectivitatea, securitatea datelor, operarea şi activitatea de service se doresc a fi funcţii “proactive” care vor aduce plus valoare în perioada productivă. Multe din dezvoltările pe acest segment vor fi dezvăluite cu ocazia târgului de maşini unelte de la Hanovra anul acesta.”

Florian Marin, Business Development Manager Allmetech

”De la vizita la Heller m-au impresionat firma și mașinile. Per ansamblu, firma e una cu tradiție, care s-a dezvoltat foarte mult și produce mașini de o calitate înaltă. Mașinile din gama HF, în 5 axe, mi-au atras atenția fiindcă pot prelucra reperele dintr-o singură prindere. Se vede că mașinile Heller sunt lucrate cu foarte multă atenție și că sunt premium. În turul fabricii, pentru mine a fost surprinzător faptul că inclusiv batiurile mașinii, montanții sunt turnați, cât și prelucrați direct la Heller; mai mult, semifabricatul turnat este cumpărat tot de la o firmă din Germania. Or în ziua de astăzi sunt puține firme care fac lucrul acesta. Un aspect interesant și frumos este atelierul-școală și proiectele pe care le realizează tinerii în momentul în care finalizează școala. Acest aspect l-am remarcat și la alte firme germane, aproape toate firmele de la o anumită mărime au o astfel de școală profesională. Acest lucru l-am implementat și la firma noastră. Oarecum am fost obligați pentru că nu găseam forță de muncă pentru prelucrarea pe mașinile CNC și atunci am preferat, împreună cu alte societăți, să înființăm o școală profesională privată. Recomand participarea la astfel de evenimente, este o experiență care nu poate să aducă decât beneficii; contactul direct cu producătorul ”la el acasă” aduce mult mai mult decât alte experiențe.”

Ovidiu Bucșa, Export Manager, Ramoss com

”Participarea împreună cu clienții pentru al treilea an consecutiv la Open Days Heller îmi întărește convingerea că Heller poate deveni și în România producătorul preferat de mașini-unelte pentru industria auto, așa cum este în Germania. Cele 1200 de mașini furnizate de Heller către Daimler-Benz de-a lungul timpul sunt o garanție în acest sens.”

Ramona Roșca, Manager general Allmetech

În concluzie, Open Days Heller a reprezentat un eveniment de succes în industria prelucrării metalelor și înseamnă o bună ocazie de a descoperi secretele unui producător de mașini-unelte de top chiar la el acasă. În fond, Heller este producătorul care a furnizat bine-cunoscutului producător Daimler-Benz un număr record de mașini-unelte în 5 axe.

Autor: Allmetech