Producătorul american de mașini-unelte Hurco introduce în România, prin distribuitorul Allmetech, brandul taiwanez Takumi, cu precizie și viteză de prelucrare ridicate

Producătorul american de mașini-unelte Hurco continuă politica de expansiune la nivel mondial prin cumpărarea producătorului taiwanez Takumi Machinery. Leader global în dezvoltarea și producția de mașini-unelte cu CNC, Hurco se adresează mai ales producătorilor de piese unicat și serii mici. ”Suntem încrezători că extinderea portofoliului va aduce avantaje competitive clienților noștri; Takumi e un brand puternic, global, cu o gamă extinsă de mașini-unelte.”, spune Gregory Volovic, președintele Hurco.

Takumi, companie din Taiwan, proiectează și produce centre verticale de prelucrare cu CNC, centre cu traversă dublă, centre cu viteza înaltă de prelucrare și alte tipuri de mașini-unelte, țintind mai ales piețele din Taiwan, China și Europa. Fondat în 1988, Takumi Machinery Company Ltd. echipează mașinile-unelte cu controllere precum Siemens, Fanuc și Heidenhain. ”Takumi” înseamnă în japoneză ”artizan”, iar compania își înțelege numele și misiunea concentrându-se pe arta productivității. Datorită acestui focus, mașinile-unelte Takumi sunt rigide, stabile, rapide și precise.

Cu două branduri puternice sub același acoperiș, Hurco devine unul dintre producătorii globali cu cea mai mare gamă de mașini-unelte, peste 150 de modele diferite.

Prin distribuitorul român Allmetech, care oferă soluții integrate pentru prelucrările mecanice, brandul Takumi ajunge și la clienții din România. ”Takumi va fi apreciat în România de companiile care au nevoie de viteza mare de prelucrare, mai ales în industria aerospațială, matrițerii. De altfel, viteza mare de prelucrare scurtează ciclul de producție, ceea ce echivalează cu o creştere efectivă a capacităţii de producţie. De asemenea, va fi găsit potrivit de companiile interesate de precizie ridicată și obținerea unor suprafețe extraordinar de bine finisate. Takumi reprezintă pasul următor tehnologic pentru companiile care au mașini Hurco și au nevoie de un nivel de complexitate mai ridicat. Pe piața europeană, Takumi va concura cu branduri de pe același palier de tehologie și preț, precum Okuma și Mazak.”, declară Ramona Roșca, manager general Allmetech.

Mai multe informatii despre masinile Takumi:

Centru CNC High Speed tip portal pentru prelucrare grafit (Seria G)

Centru CNC High Speed tip portal (Seria H)

Autor: Allmetech