Gebert_CNC_Machining_Center_HT_65_EN
STUDIU DE CAZ: De la operațiune pentru un singur om la o linie automatizată
Despre Gebert GmbH & Co. KG

Richard Gebert și-a fondat compania în 1992 pentru a  produce: articulații sferice și unghiulare, știfturi, splinturi, nituri, pocnituri. Mulțumită dedicației sale pentru muncă, astăzi această companie deservește clienți din lumea întreagă din industria automotive, mașini unelte, mașini agricole, dispozitive electrice și industria ventilațiilor. În 1999, compania a devenit GmbH & Co.Kg. Parcul modern de mașini este compus din strunguri CNC,  mașini de transfer rotative, strunguri  cu mono și multiaxe. Motto-ul original al companiei ”Succesul clienților este și succesul nostru”, motivează și astăzi acțiunile și atitudinea angajaților. O altă componentă a succesului companiei este bunăvoința de a învăța continuu, exemplificată de fii lui Richard Gebert, Jens și Kai.

Cerințele companiei

Compania avea nevoie de utilaje potrivite pentru producția mica, medie și de prototipuri:

  • Procesare și fabricarea completă a loturilor de mărimi diferite
  • Timpi mai reduși însoțiți de flexibilitate mai mare
  • Programarea mașinilor convenționale cu ShopTurn-Multichannel
  • Simularea 3D a îndepărtării așchiilor

Gebert_CNC_Machining_Center_HT_65_2

Provocările companiei

Dacă sunteți în căutarea unei povești care să exemplifice termenul de antreprenoriat, atunci istoria lui Gebert este un material foarte bun. Fondatorul companiei, Richard Gebert, a pornit pe drumul independenței pentru a-și realiza ideile și concepțiile. Și a reușit! Ideea sa a fost să implementeze o sculă îmbunătățită pentru producție cu o mașină construită chiar de el însuși.  În primii ani, a fost producție clasică de volum mare de articulații sferice și unghiulare, știfturi, splinturi, nituri, pocnituri. Destul de repede a devenit clar că standardele cerute de Richard Gebert puteau fi obținute mai bine dacă lucra cât mai automatizat cu putință. Câțiva ani mai târziu  a investit în mai multe strunguri automate. Jens Gebert explică filosofía lui de dezvoltare a afacerii: ”Producem aproximativ 10 milioane de piese pe an și lucrăm aproape exclusiv cu soluții la cheie. În același timp am proiectat propriile noastre mașini astfel încât să putem furniza noi înșine toate tipurile de piese în orice cantitate. Suntem independeți de furnizori.  Astfel calitatea și siguranță sunt cu total sub control.” Problema de până acum a fost cu ciclurile scurte, seriile mici pentru că nu exista o soluție fiabilă pe piață. În consecință, Gebert era în căutarea unei mașini care să producă o varietate de loturi mai mici într-un timp scurt.

De ce HYPERTURN de la EMCO?

Gebert_CNC_Machining_Center_HT_65_4

Principalul motiv al interesului pentru HYPERTURNHYPERTURN  65 a fost obținerea unei flexibilități și eficiențe pentru producerea de loturi  între 500 și 2000 de bucăți. Timpul atractiv și ratele relativ ridicate de îndepărtare, care au fost realízate de al treilea strung revolver, au facilitat decizia  din moment ce a fost capabil să finalizeze toate cerințele. Richard Gebert și fii săi au avut dreptate și au extins  producția. Jens Gebert a clarificat cerințele: ”Eram în căutarea unei mașini cu set-up ușor care să fie echipată totodată și cu Shop Turn.” CNC-ul SIEMENS cu Shop Turn permite generarea rapidă și eficientă de cicluri de producție și managementul sculelor.  Acesta este un avantaj inestimabil, în special pentru producțiile de dimeniuni mici.

Gebert_CNC_Machining_Center_HT_65_3

Toate acestea înseamnă o flexibilitate mai mare de mișcare și un risc mult mai scăzut de coliziune în momentul în care se lucrează simultan cu 3 scule. Gerhard Meisl, Director al Managementul de produce EMCO: ” HYPERTURN 65  se bazează pe un sistem modular, permițând clientului să-și configureze o mașină personalizată nevoilor sale”. Acest  sistem modular a fost exact ceea ce avea nevoie Gebert și ceea ce susține filosofía companiei. Richard Gebert  spunea:” Filozofia noastră este să finalizăm …în cel mai scurt timp posibil. Pentru a ne ajuta la îndeplinirea acestui lucru a treia turelă este mai mult decât binevenită.”

 

 

 

 

 

Gebert_CNC_Machining_Center_HT_65_6 Gebert_CNC_Machining_Center_HT_65_8